Shamim.nl

Coaching en Spiritueel mentor -  Ritueel begeleiding - Cacao Ceremonies 

De magie van de Spirit van de Cacao

Een cacao ceremonie is een bijzondere bijeenkomst waar het drinken van 42 gram rauwe ceremoniële cacao centraal staat.
De cacao wordt in Guatemala op een speciale manier door een cacao Sjamaan gewonnen. Cacao is een medicijn dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol en stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. 

Tijdens een ceremonie wordt gebruik gemaakt van ondersteunende technieken om de cacao en de beleving optimaal haar werk te laten doen. Hierbij valt te denken aan mantra zang, meditatie, yoga, klank en dans. Daarnaast creëren we een magische cirkel waarin veiligheid en verbondenheid met onszelf, elkaar, de hemel, de aarde, de elementen en de cacao ontstaat. 

Ritueel begeleider - de Indiaan in mijn leven

Zo'n 3 jaar geleden is cacao op mijn pad gekomen en sindsdien ben ik verliefd op haar zachtheid, haar kracht en de stroom die zij elke keer weer op gang weet te brengen in mijn hele systeem. Ik voel me zo ontzettend dankbaar dat ze tot mij is gekomen en ik met haar mag werken in de heilige verbinding van het ritueel. 

Mijn Indianen familie 
Op mijn 14e heb ik mijn eerste Sjamanen gids mogen ontmoeten, Naku'wa noemt hij, hij is krachtig, stil en een echte wegwijzer. Ik zie hem vaak staan als ik een keuze moet maken hij staat daar dan en kijkt me heel doordringend aan. Dit helpt mij contact te maken met mijn wijsheid en mijn weten.
Een aantal jaar later diende zich een duidelijk jongere energie aan een klein indianen meisje uit azië, wijs, dapper, nieuwsgierig en ontzettend vriendelijk, Nuna Sakai - witte engel. Op dit moment is zij geïncarneerd in een van mijn katten. 
Een jaar geleden tijdens mijn hopi teachings, ben ik tijdens een trancereis in contact gekomen met een andere Indianen gids. Een vrouw, ik voelde haar energie al een tijdje bij me en ik hem ook een plaat op mijn praktijk hangen die me altijd met haar in verbinding zet. Maar tijdens de teachings is zij veel sterker geworden,en zijn we als het waren samengesmolten, ik voel dat we een zijn, ik ben haar en zij is mij. En als ik me tot haar wend dan 

 

De werking van ceremoniële rauwe cacao

Een medicijn voor je hart op verschillende niveaus, op fysiek, metafysisch alsook op spiritueel vlak. De cacao die wij gebruiken komt uit Guatemala en wordt met veel liefde, zorg en aandacht ritueel gewonnen door een cacao Sjamaan uit de regio. 


Lichaam;
Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Deze zijn ontzettend nodig in ons lichaam en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid.
Uit onderzoek blijkt dat rauwe ongeroosterde cacao 's werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).

Emotie;

Naast alle lichamelijke gemakken heeft cacao ook een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook bevat het cacao stofjes die ook vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn. 


Spiritueel;
Deze fantastische voedingsbron helpt ons terug te keren naar een natuurlijke staat van zijn en voelen, in plaats van excessief denken en verbindt ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde. De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel 'Yollotl Eztli', oftewel 'hartenbloed'  en er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacaoboon zorg droeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur.


Al met al een geweldig medicijn, een heerlijke vrucht die de naam superfood meer dan verdient en waarmee het elke keer weer een feestje is om mee te mogen werken. Blessed Be Spirit of the Cacao


Meer info over de werking van cacao; superfoodleven


Cacao Ceremonies Agenda

Cacao ceremonie zondag 20 januari 20
in Amsterdam bij the Conscious Club, 
klik op de afbeelding voor meer informatie

 

Sacred Cacao Journeys
@ The Conscious Club in Amsterdam 

Ongeveer om de 6-8 weken is er een cacao ceremonie bij de Conscious Club in Amsterdam. 
De meest prachtige plek in Amsterdam, waar het zo fijn is om thuis te komen en om samen cacao te drinken. 
Ik geef deze ceremonies samen met eigenaren van deze fantastische club; Elizabeth Plokker en Charon Tolhuisen, daarnaast worden wij muzikaal ondersteund door de prachtige Dana van Breukelen.


Love to see you there!

 

Ceremonie op maat

Wil je graag een ceremonie bij jou op locatie, bijvoorbeeld met vrienden thuis of in je eigen spiritueel centrum. Ik kan de ceremonies alleen begeleiden of met een of meerdere samenwerkingspartners o.a. yoga, klankschalen, mantra zang en/of kirtan.   

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden even bespreken neem contact op.