top of page

Sacred Cacao Ceremonies een liefdevolle reis door je hart.

De magie de cacao ceremonie - we danken, eren en hebben lief

Een cacao ceremonie is een bijzondere bijeenkomst waar het drinken van 42 gram rauwe ceremoniële cacao centraal staat.

De cacao wordt in Guatemala op een rituele manier door een cacao Sjamaan gewonnen. Cacao is een medicijn dat bekend staat als zacht, rauw en liefdevol. Het stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.


Meditatie, zang, dans, klankschalen, divinatie, chanting, verhalen & rituelen

Een cacao ceremonie maak je samen, door verschillende krachtige tools in te zetten tijdens de ceremonie krijgt de cacao meer ruimte om in beweging te gaan en zo in de diepte haar werk te doen. We creëren een heilige cirkel waarin veiligheid en verbondenheid met onszelf, en elkaar aangaan. We maken plaats en geven ruimte aan onze geliefde & onze voorouders, het universum & de moeder aarde, de zon & de maan, de windrichtingen & de elementen, de krachtdieren & aardse en hemelse wezens en natuurlijk centraal de geest van de cacao. 

Ceremonie op maat voor vanaf 1 tot 50 personen 

Prachtige ceremonie in Amsterdam

Ho'oponopono ceremonie

De sjamaan in mijn leven 

De werking van ceremoniële rauwe cacao

Een medicijn voor je hart op verschillende niveaus, op fysiek, metafysisch alsook op spiritueel vlak. De cacao die wij gebruiken komt uit Guatemala en wordt met veel liefde, zorg en aandacht ritueel gewonnen door een cacao Sjamaan uit de regio.


Lichaam;

Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Deze zijn ontzettend nodig in ons lichaam en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat rauwe ongeroosterde cacao 's werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).


Emotie;

Naast alle lichamelijke gemakken heeft cacao ook een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook bevat het cacao stofjes die ook vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn.


Spiritueel;

Deze fantastische voedingsbron helpt ons terug te keren naar een natuurlijke staat van zijn en voelen, in plaats van excessief denken en verbindt ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde. De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel 'Yollotl Eztli', oftewel 'hartenbloed' en er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacaoboon zorg droeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur.


Al met al een geweldig medicijn, een heerlijke vrucht die de naam superfood meer dan verdient en waarmee het elke keer weer een feestje is om mee te mogen werken.


Zo dankbaar -


Meer info over de werking van cacao; superfoodleven

bottom of page