Shamim.nl

Spirituele coaching en teachings -  Ritueel begeleiding - Cacao Ceremonies 

Terugkeren van ritmes in de natuur  

Het leven bestaat uit terugkerende ritmes, deze ritmes zijn overal om ons heen waar te nemen. Denk maar aan het ritme van moeder aarde, de wisselende seizoenen, eb en vloed, de cyclus van de maan en de cyclus van de zon.  Ze zijn overal, altijd en in beweging. Ook kun je kijken naar het ritme van je eigen natuur, zoals geboorte en sterfte, je menstruatie cyclus, slapen en weer wakker worden. 

Het dierenrijk en het plantenrijk passen zich aan en volgen het ritme van de natuur zonder daar vraagtekens bij te zetten, het is wat het is. Wij als mensen zijn in de loop der tijd steeds verder van de en onze natuur gaan staan en mede daardoor ervaren wij allerlei ongemakken en voelen we ons vaak onthecht. Door het ritme van de natuur in onze eigen natuur te integreren en te kijken naar de overeenkomsten  worden we ons bewuster en komen we dichter bij ons zelf te staan.

Het vieren van de zon feesten

Samen vieren is fijn!!! Daarom organiseren wij regelmatig open jaarvieringen. 

Het doel van de jaarvieringen is dan ook om in contact te gaan met je eigen natuur, te vieren en te delen met andere. We stemmen ons af op het tijdstip van het jaar en volgen het ritme van de natuur. Middels een ritueel maken we contact met elkaar en met onszelf, dit om het doel wat we op dat moment voor ogen hebben te bekrachtigen. De vieringen zijn geïnspireerd op jaarfeesten van de oude religie, de hekserij. Ze volgen het ritme van de seizoenen, de zon en de maan en koppelen dit terug aan thema’s, gebeurtenissen en ervaringen uit ons dagelijks leven.

Je hoeft geen ervaring of kennis te hebben van hekserij om aan de vieringen deel te nemen. Tijdens de vieringen krijg je spirituele coaching en begeleiding, een handreiking die je kunt gebruiken. De avonden vinden plaats in kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht en je een verbonden intieme sfeer kunt creëren.