top of page

Laten we samen de Zon vieren

De traditie van de Zon

Als ik adem en alleen maar aan de woorden 'de traditie van de zon' denk en ze misschien zachtjes uitspreek, voel ik een beweging in mijn lijf die schud en met alles in mij, ja zegt. Ik geraak in een soort trance en ben anderzijds meer aanwezig dan ooit, ik voel het door me heen stromen en kom in contact met een bron van oude wijsheid en kennis over het leven en voel een diepe eerbied voor iets dat veel groter is dan ikzelf. Het is geen godheid, maar een energie die door mij heen beweegt, een energie waar ik in thuis kom, waar ik een mee kan worden.

Het is de magie van het leven, de eenvoud van het leven, de mysterie van het leven. Het is het leven in al haar vormen en in al zijn verschijningen. Ik flits door andere dimensies, maak prachtige reizen die net zo echt zijn als de gene waarin jij dit zal lezen en ik weet dat het tijd is, tijd om hier mee naar buiten te gaan, tijd om de zon tegemoet te treden en tijd om me open te stellen om de macht en kennis te ontvangen die aan ons gegeven wordt. 

Terugkeren van ritmes in de natuur

Het leven bestaat uit terugkerende ritmes, deze ritmes zijn overal om ons heen waar te nemen. Denk maar aan het ritme van moeder aarde, de wisselende seizoenen, eb en vloed, de cyclus van de maan en de cyclus van de zon. Ze zijn overal, altijd en in beweging. Ook kun je kijken naar het ritme van je eigen natuur, zoals geboorte en sterfte, je menstruatie cyclus, slapen en weer wakker worden.


Het dierenrijk en het plantenrijk passen zich aan en volgen het ritme van de natuur zonder daar vraagtekens bij te zetten, het is wat het is. Wij als mensen zijn in de loop der tijd steeds verder van de en onze natuur gaan staan en mede daardoor ervaren wij allerlei ongemakken en voelen we ons vaak onthecht. Door het ritme van de natuur in onze eigen natuur te integreren en te kijken naar de overeenkomsten worden we ons bewuster en komen we dichter bij ons zelf te staan.

Het vieren van de zon feesten

Samen vieren is fijn!!! Daarom organiseren wij regelmatig open jaarvieringen.


Het doel van de jaarvieringen is dan ook om in contact te gaan met je eigen natuur, te vieren en te delen met andere. We stemmen ons af op het tijdstip van het jaar en volgen het ritme van de natuur. Middels een ritueel maken we contact met elkaar en met onszelf, dit om het doel wat we op dat moment voor ogen hebben te bekrachtigen. De vieringen zijn geïnspireerd op jaarfeesten van de oude religie, de hekserij. Ze volgen het ritme van de seizoenen, de zon en de maan en koppelen dit terug aan thema’s, gebeurtenissen en ervaringen uit ons dagelijks leven.

Je hoeft geen ervaring of kennis te hebben van hekserij om aan de vieringen deel te nemen. Tijdens de vieringen krijg je spirituele coaching en begeleiding, een handreiking die je kunt gebruiken. De avonden vinden plaats in kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht en je een verbonden intieme sfeer kunt creëren.

bottom of page